Sfaturi pentru crampele musculare la gravide

12540849_1027425213967522_7624222352973218865_nCateva sfaturi despre cum puteti preveni crampele musculare care apar atat de frecvent in timpul sarcinii.
• Exercitii gravidaIntindeti muschii gambei. Daca faceti aceste intindeti inainte de a merge la culcare puteti sa preveniti aparitia crampelor musculare. Stati la distanta de un brat de perete, puneti-va mainile pe peretele din fata dvs si mutati-va piciorul drept in spatele celui stang. Ind…oiti usor piciorul stang in fata, mentinand genunchiul drept in pozitie dreapta si cu calcaiul pe podea. Mentineti aceasta pozitie timp de 30 de secunde, tinandu-va in acelasi timp spatele drept si soldurile inainte. Nu rotiti piciorul inauntru sau in afara. Schimbati piciorul si repetati miscarea.
• Fiti activa! Activitatile fizice regulate va pot ajuta in prevenirea crampelor musculare de la nivelul picioarelor. Consultati-va cu medicul dvs ginecolog inainte de a va apuca de orice fel de exercitii.
• Luati un supliment cu magneziu. Unele studii sustin ca daca luati un supliment cu magneziu inainte de culcare puteti preveni aparitia crampelor musculare la nivelul picioarelor in timpul sarcinii. Discutati cu medicul dvs ginecolog pentru a vedea daca si ce va recomanda ca si supliment. Puteti de asemenea sa incercati sa consumati alimente mai bogate in magneziu, cum ar fi cereale integrale, fasole, fructe uscate, nuci si seminte.
• Hidratati-va. Daca urina dvs este de culoare galben inchis, atunci inseamna ca nu beti suficienta apa.
• Alegeti o incaltaminte adecvata. Alegeti pantofi comfortabili. Daca aveti o crampa musculara, intindeti muschii gambei pe partea afectata.
• Faceti o baie sau un dus caldut inainte de culcare.

Comments are closed