Sughitul bebelusului in uter

10273942_1041872235856153_7053066671730189408_nMulte femei gravide se intreaba ce fac copilasii lor atunci cand simt aceste miscari ritmice mai tarziu in timpul sarcinii. Cele mai multe sunt surprinse sa afle ca copilasul lor are sughituri! Este adevarat, multi copilasi sughita in timp ce se afla in uter, iar unii sughita de mai multe ori pe zi. Dar ce cauzeaza acest lucru si de ce copilasii sughita in uter?
Nu au fost facute multe cercetari …referitoare la sughitul fetal in uter, desi exista unele speculatii privind cauzele care il provoaca. Mai inainte de toate, trebuie spus ca doar fetusii mai maturi sughita in uter, deoarece sistemul lor nervos central este suficient de dezvoltat pentru a permite sa se intample asta. Se crede ca fatul respira in lichidul amniotic sau il bea. Atunci cand se intampla acest lucru, si lichidul amniotic intra si iese din plamanii fatului, atunci se contracta diafragma rezultand sughituri. Sughitul fetal pare a fi extrem de normal si aproape toate mamele il vor simti cel putin o data, daca nu in mod regulat.
Tine minte ca, atunci cand fatul sughita nu este nimic rau. Nu este nevoie sa apelezi la medic sau la moasa, cu exceptia cazului in care simti ca se intampla altceva, dar nu este nevoie sa te sperii. Pur si simplu relaxeaza-te si bucura-te de senzatia pe care o simti atunci cand copilasul se misca in interior.

Comments are closed