Anemia in sarcina

12552935_1027427010634009_6784664725829760510_n

Aproape toate femeile insarcinate vor face anemie la un moment dat in timpul sarcinii. Acest lucru are loc, de obicei, cand organismul ramane fare resursele de fier, acid folic si alte vitamine. Totusi, anumite conditii pot creste sansa ca o femeie insarcinata sa contacteze o anemie severa. Acestea pot fi: sarcini multiple, interval de timp scurt intre sarcini, lipsa de fier din dieta, menstruatii grele inaintea sarcinii, greata sau senzatii de voma in timpul sarcinii.

Catev…a dintre efectele mai serioase la femeile care au anemie pot include: nastere prematura, greutate mica a sugarului, depresie, probleme ale tubului neural, probleme ale coloanei vertebrale si hemoragie masiva.

Cele mai comune simptome de anemie la femeile insarcinate sunt: slabiciunea, epuizarea, ameteala, dispneea, palpitatiile de inima, probeleme de concentrare, dezorientare, culoarea pielii palida, dureri de cap severe, dureri in piept (de obicei o conditie numita angina pectorala), si frisoane bruste care se dezvolta pe maini si picioare.

De obicei, un test al sangelui luat in prima saptamana de la sfarsitul trimestrului al 2-lea, pentru verificarea hemoglobinei va poate ajuta in descoperirea anemiei, daca aceasta scade sub 6g. Daca numarul celulelor rosii este scazut, doctorul tau iti va prescrie o dieta selectiva bogata in fier. Doctorul ar mai trebui probabil sa iti prescrie un supliment sau un inlocuitor bogat in fier care ar trebui luat regulat.

Comments are closed