Monitorizarea sarcinii

 

10178044_712922825417764_2992296191128135912_nSunteti curioase sa aflati cum se dezvolta bebelusul in cele trei trimestre?

Ei bine, aproximativ prin saptamana a 4-a aflati ca ati ramas insarcinata, iar copilul dumneavoastra este de deja de marimea unui bob de nisip. De acum pana in saptamana a 13-a organele copilului vor incepe sa se formeze, iar unele chiar vor incepe sa functioneze. Acum are aproape dimensiunea unui mar mic si cantareste aproximativ 25 de grame.

Cel mai bun mod de a afla cum se dezvolta copilasul este monitorizarea sau urmarirea sarcinii care incepe cu prima vizita medicala programata si efectuata dupa instalarea amenoreei, adica intarzierea menstruatiei.

Cu ajutorul monitorizarii ati putea sa-i observati miscarile fetei, grimasele, l-ati putea observa cum isi suge degetelul. Desi este posibil sa nu-i simtiti inca miscarile, el deja a devenit foarte activ, chiar daca cântareste aproximativ 40 de grame.

De asemenea in aceasta perioada este necesara efectuarea unui set de analize pentru a evalua riscul de a avea un copil cu Sindrom Down, Sindrom Edwards, anencefalie sau Spina Bifida.

Copilul incepe sa creasca in lungime si in greutate, iar pielea lui devine neteda. La inceputul trimestrului 3, deja cantareste aproximativ 1 kilogram si are aproximativ 39-40 de cm si cel mai frumos lucru, este ca se face simtit. E timpul sa va luati un carnetel si sa va notati numarul miscarilor pe care le simtiti in burtica, pentru vor fi multe, cu siguranta!

Este perioada cand este indicat sa veniti mai des la consultatii – o data la doua saptamani incepand cu saptamana 32 si saptamanal dupa saptamana 36.

Testele de screening care se vor face, vor identifica eventuale riscuri de diabet gestational, anemie, depistarea infectiilor streptococice etc.

Comments are closed