Anexita

Anexita, asa cum este cunoscuta in termeni medicali aşa-numita raceala la ovare, este, de fapt, o inflamatie sau o infectie localizata la nivelul aparatului genital. Inainte da, este adevarat, se credea ca este vorba despre o raceala, dar, in timp, s-a dovedit ca frigul nu face decat sa accentueze simptomele, insa nu el este cel care provoaca raul initial.

Unele femei considera ca simptomele sunt cele ale unei raceli si folosesc automedicatia, pentru a se vindeca. Nu se vindeca, de fapt, nu fac decat sa amane tratatea cu adevarat a cauzei. Chiar daca pentru o vreme dispar simptomele, acest lucru nu înseamna ca s-a si produs vindecarea, atata vreme cat tratamentul este necorespunzator. Iar cea mai grava consecinta pe care o poate avea anexita netratata corespunzator este infertilitatea.

La anexite repetate sunt predispuse persoanele care au o flora bacteriana deficitara si care, implicit, nu poate lupta cu infectiile. De asemenea, persoanele care au o imunitate mai scazuta a organismului sau cele care au contacte neprotejate cu parteneri multipli.

Singura metoda de diagnostic corect este controlul regulat la medicul specialist, care isi poate da seama despre ce este vorba si care poate institui tratamentul corect.

anexita

Comments are closed