5 semne ca esti insarcinata si nu racita. Iata simptomele comune!

Screenshot_1

Te confrunti cu dureri de cap, febra, greata, oboseala si alte simptome? De cele mai multe ori, femeile care experimenteaza aceste modificari ale starii de sanatate se gandesc la o posibila gripa, insa, inainte de a incepe un tratament, este bine sa mergi la medic, asa-zisa gripa poate fi chiar o sarcina.

Mai multe simptome de sarcina imita intr-adevar simptomele gripei, in special la inceputul primului trimestru. De fapt, primele semne de sarcina pot fi modificari ale gripei care nu se termina. Simptomele de gripa nu ar trebui sa dureze mai mult de doua saptamani. Daca aveti aceste simptome si exista o sansa sa fiti insarcinata, luati in considerare efectuarea unui test de sarcina pentru a fi sigura”, explica dr. Silviu Istoc, medic primar obstetrica ginecologie.

Iata ce simptome ale gripei coincid cu o cele ale unei sarcini:

Cresterea temperaturii

Atat in cazul unei sarcini, cat si gripei, ne confruntam cu o crestere a temperaturii corpului. Pentru cele care isi inregistreaza temperatura bazala, veti vedea aceasta crestere dupa ovulatie. O temperatura bazala ridicata, care dureaza mai mult de 18 zile, indica o sarcina. Diferenta este cat de ridicata este temperatura.

Temperatura femeii in timpul sarcinii va fi mai mare decat in mod normal, dar nu ar trebui sa depaseasca 38 de grade C. Febra asociata cu gripa poate fi mult mai ridicata decat cea din timpul unei sarcini, asa ca, puteti face diferenta usor”, spune specialistul.

Greata

Trecerea de la greata usoara la varsaturi severe ar putea indica gripa sau sarcina. In conformitate cu Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, stomacul si varsaturile nu sunt un simptom al gripei obisnuite pentru adulti, desi pot aparea la anumiti indivizi.

Daca, in mod normal, nu aveti probleme cu stomacul in timpul gripei sau daca aceste simptome nu se amelioreaza, adresati-va medicului. S-ar putea sa fiti insarcinata sau sa aveti un virus gripal mai grav care necesita tratament.

Oboseala

Modificarile hormonale, modificarile metabolismului si efortul organismului de a creste un copil provoaca un sentiment general de oboseala la inceputul sarcinii. Multe femei devin atat de epuizate incat, pana la pranz, sunt gata sa se culce pentru noapte. Oboseala este similara cu cea a gripei, dar tinde sa dureze o mare parte din primul trimestru, mult mai accentuata decat in cazul gripei.

Congestie si dureri de cap

Gripa este cauzata de un virus care ataca sistemul respirator si provoaca congestie, un nas incarcat si dureri de cap. In mod surprinzator, acesta este, de asemenea, un simptom al sarcinii. Modificarile hormonale si cresterea aprovizionarii cu sange care apare in timpul sarcinii determina, de asemenea, ca membranele sinusurilor si nasului sa se umfle si sa produca mucus. Presiunea poate provoca, de asemenea, dureri de cap la unele femei.

Sarcina Simptome Exclusive de gripa

Cateva alte simptome ale sarcinii care pot incepe in decurs de o saptamana nu coincid cu cele ale gripei. Aceste simptome includ pete pe sani, umflarea sau inflamarea lor, nevoia de a urina frecvent si usoare dureri sau crampe in zona abdominala, pe masura ce uterul se intinde si creste.

Dr. Silviu Istoc este medic primar Obstetrica-Ginecologie la Spitalul Medicover, in cadrul Departamentului de Medicina Materno-fetala si Chirurgie Ginecologica Minim Invaziva si la Clinica ProVita. Mai multe detalii puteti citi pe www.dristoc.ro si pe pagina de Facebook.

Comments are closed