Igiena intima

10250247_701970173179696_6692050963329200798_n

Igiena intima necorespunzatoare duce la infectii vaginale si ale colului uterin destul de serioase si uneori dificil de tratat.

De exemplu, vaginitele cauzate de germeni precum Streptococul, Stafilococul sau Escherichia coli apar de multe ori ca urmare a igienei precare sau a neglijentei, in sensul nefolosirii unor produse special concepute pentru ingrijirea intima sau a toaletei intime altfel decat din fata catre spate.

Tineti minte ca un vagin sanatos nu trebuie dezinfectat cu diverse substante si nici spalat cu sapun, mai ales ca irigatoarele si sapunurile din comert pot cauza inflamatii. La fel de nocive sunt si parfumurile chimice care nu fac altceva decat sa irite zona intima, asa ca pastrati mirosul natural al zonei intime si veti avea de castigat”.

Pastrarea unei igiene intime corespunzatoare, atat la interior cat si la exterior, trebuie tratata cu deosebita atentie.  O reteta benefica pentru mentinerea sanatatii acestei zone poate fi reprezentata de ceaiul de galbenele.

Astfel, doua cani de ceai de galbenele pe zi asigura calmarea durerilor menstruale, reglarea ciclului menstrual, tratarea micozelor vaginale (leucoreea, tricomonaza, candidoza) si ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual.

Pentru mentinerea confortului si a unei stari de bine este esentiala folosirea plantelor in alimentatia zilnica.

Comments are closed