Investigatiile necesare depistarii inflamatiei vezicii urinare

cistita

1. Analizele la urina – Daca doctorul va suspecta o infectie a vezicii urinare, va va cere o mostra de urina pentru a identifica in cadrul unui laborator, bacteria care a cauzat infectia (urocultura), sau daca exista sange sau puroi in urina. Daca se identifica bacteria, atunci se va face antibiograma pentru a identifica antibioticul care se va administra.

2. Citoscopia – Inspectarea vezicii urinare cu un cistoscop – un tub subtire cu lumina si o camera atasata, care poate fi inserata prin uretra in vezica. Aceasta investigatie ar putea ajuta in stabilirea diagnosticului, precum si prelevarea unei mostre de tesut (biopsie) pentru analizele de laborator. Acest test nu este necesar daca pacienta prezinta prima data in viata simptomatologia de cistita.

3. Testele imagistice – De obicei aceste teste sunt necesare doar in cazul in care nu se gaseste nicio infectie. De exemplu o radiografie sau o ecografie ar putea exclude alte cauze posibile ale inflamatiei vezicii urinare, cum ar fi o tumora sau o anomalie anatomica.

Comments are closed